НУЦК Трајко Прокопиев Куманово и додели награда на СТОЈНА КОСТОВСКА

СТОЈНА КОСТОВСКА

Со огромно задоволство соопштуваме дека Лауреатка на овогодинешниве Денови на комедија 2021 е актерката Стојна Костовска.
Фестивалот Денови на комедија Куманово доделува награда „Васил Иљоски“ на актерката

СТОЈНА КОСТОВСКА за особен придонес во театарска уметност, посебно во делот на комедиографијата.
Наградата ќе биде врачена на денот на отворањето на Фестивалот на 27 септември.