Затворена вратата на 22 издание на Фестивалот на монодрама- Битола

Grand Prix

за најдобра претстава „Последната лента на Крап“ од Семјуел Бекет

актер и режија Ѓорги Јолевски

Копродукција на МНТ Скопје и Перипетија Продукција од Скопје

Награда за најдобра режија на Ѓорги Јолевски за

„Последната лента на Крап“

Копродукција на МНТ Скопје и Перипетија Продукција Скопје

Награда за најдобар актер на Биљана Драгичевиќ Пројковска

претставата „Кармен“ од Мигел Делибас

режија Дејан Пројковски

Драмски Театар Скопје

Награда од публиката на претставата „Избувливиот човек“ од А.П.Чехов

актер Ефтим Трајчов Ѓаурски

режија Перо Даниловски

продукција НУЦК „Бели Мугри“ Кочани

Со одлука на жирито во состав на Весна Петрушевска, Тодор Кузманов и Љупчо Ѓоргиевски-Бубе