Премиера „КРИК ЗА ЉУБОВ“ за 10 год Охридски театар во режија Љупчо Ѓоргиевски,

ПРЕМИЕРА „КРИК ЗА ЉУБОВ“ – ЖОЗИЕН БАЛАСКО

СРЕДА 16.06.2021 година, почеток 20:00 часот, цена на карта 200 денари,

ГОЛЕМА САЛА!

Режија: Љупчо Ѓоргиевски,

Играат: ЖИЖИ ОРТЕГА: Адријана Билаловиќ Тодороска

ИГО МАРТИЕЛ: Никола Тодороски

ЛЕОН: Ивица Цонев

СИЛВЕСТЕР: Горан Стојаноски

Сценографија: Валентин Светозарев

Костимографија: Андреј Ѓоргиевски

Композитор: Марјан Неќак

Превод од бугарски: Љупчо Ѓоргиевски и Кристина Тодороска Петреска

Дизајн на плакат: Валентин СветозаревДиректор: Горан Симоноски

Инспициент: Филип Ангеличин – Жура

Стручен соработник за култура: Зоран ЛевескиСветло: Борис Велјаноски

Тон: Митко Серафимоски

Гардероба: Линдита Мерко, Деса Лазороска

Реквизита: Маријана Николоска, Соња Крстаноска

Сценски декоратери: Кире Ангелоски, Даниел Андрески, Горан Георгиески, Ѓоко Китоски.