„Четири соби“ премиерно во Велешкиот театар

Прва премиера од сезоната 2021

„Да се почне одново “ Во четврток, 27.5.2021, со почеток во 20 часот, на големата сцена „Петре Прличко“ во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов -Џинот“, Велес,

премиерно ќе биде изведена претставата „Четири соби“ во режија и адаптација на Синиша Евтимов.

Претставата „Четири соби“ е работена според мотиви од сценариото наистоимениот култен филм од 1995 година. Станува збор за четири приказни кои се случуваат во една новогодишна ноќ, сместени во четири различни соби на еден хотел.

Костимографијата и сценографијата за претставата се на Александар Ношпал, музички соработник е Сашко Костов, а улогите ги толкуваат

Фаик Мефаилоски, Самоил Стојановски, Маја Љутков, Симона Димковска, Зорица П. Панчиќ, Кети Борисовска, Талија Настова, ЖаркоСпасовски, Исидор Јовановски и Благојчо Стојанов.

Премиерната изведба на претставата ќе биде според сите здравствени протоколи, а првата реприза е закажана во сабота, 29.5.2021, сопочеток во 20 часот