„Ожени ме“ премиера во режија на Роберт Ристов

26.05.2021 ПРЕТПРЕМИЕРА од 20:00ч.

27.05.2021 ПРЕМИЕРА од 20:00 во Дом на култура „Димитар Влахов“ – Автокоманда

Дали љубовта кон себеси го намалува интензитетот на сакањето на партнерот?

Каде е границата?

Дали љубовта треба и да боли или само да нè разнежнува и мотивира да растеме и да се менуваме? Дали таа е „прекинувачот“ за нашата среќа?

Дали љубовта мора да се круниса со БРАК, или бракот е само старомодна архаична институција со која општеството го стигматизира човекот за да може полесно да го манипулира.

Овие скокотливи теми ќе бидат експлицитно отворени и дефинитивно ќе ве стават во ситуација да ги преиспитате воспоставените општествено-морални вредности. Ќе ве натераат да ги согледате нијансите во сопствената врска, мотивирајќи ве да ја засилите нијансата на црвена (љубовта).

Изабела Јакимова и Бранко Атанасов

Во претставата „Ожени ме“ играат актерите Изабела Јакимова и Бранко Атанасов, а изведувач во живо е и саксафонистот Бобан Цветановски. Проектот „Ожени ме“ е финансиран од Министерството за култура на РМ и Општина Гази Баба.

Автор на костимите, а воедно и спонзор на истите, е Елена Лука. Режијата и сценографското решение се на Роберт Ристов.

Продуценти на претставата: Мирјана и Роберт Ристов

Фотограф: Фросе Левковска.

26.05.2021 ПРЕТПРЕМИЕРА од 20:00

27.05.2021 ПРЕМИЕРА од 20:00 во Дом на култура „Димитар Влахов“ – Автокоманда