Монодрама на БИЛЈАНА ДРАГИЌЕВИЌ – ПРОЈКОВСКА”КАРМЕН” по мотиви од романот „Пет часа со Марио“

БИЛЈАНА ДРАГИЌЕВИЌ – ПРОЈКОВСКА

“КАРМЕН” по мотиви од романот „Пет часа со Марио“
Мигел Делибес

Мигел Делибес

Режија и драматизација: Дејан Пројковски
Превод: Ненад Велковски
Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Раде Василев
Композитор: Горан Трајкоски
Сценски движења: Олга Панго
Плакат: Елена Бојаџиева

Монодрама на БИЛЈАНА ДРАГИЌЕВИЌ – ПРОЈКОВСКА

„Пет часа со Марио“ Мигел Делибес

Инспициент: Гоце Бојчев
Суфлер: Даница Илиева

Премиера: 20, 21, 22.05.2021