25 МАРТ – РОДЕНДЕН НА ТДМ Актерите зборуваат за нашиот театар

Марија Ѓорѓијовска, актерка во ТДМ

“Секое дете се раѓа со одредени предиспозиции. Случајно или не, ја избрав оваа професија и овој театар.Уште од првата средба со ТДМ се случихемија која треба само да ја доживееш.Да се предадеш со целата своја енергија, ентузијазам, фантазија. Да бидеш херојот на најмалата, најискрената, детска публика. Да ги насмееш и расплачеш, да ги испровоцираш и натераш заедно да фантазирате и верувате и во невозможното. Местото каде што се учат доброто и злото и секогаш се негува детското во себе. Театарот за деца и младинци – незаменлив, уникатен, единствен, мој.

Среќен роденден ТДМ!

Марија Ѓорѓијовска, актерка во ТДМ