25 МАРТ – РОДЕНДЕН НА ТДМ Актерите зборуваат за нашиот театар

Емра Куртишова, актерка во ТДМ

“Кој збор да го употребам за да се објасни чувството да зачекориш прв пат на сцената на Театарот за деца и младинци? Тврдам дека адекватниот збор е ВОЛШЕБСТВО! Обземени од моќта на магијата, обземени од чувството на слобода, креирате и создавате бесконечна игра, за која ни вие самите не сте биле свесни дека ја поседувате. Убаво е кога трудот ви се наградува со искрен аплауз, убаво е кога детето “зјапа” во вас и ве доживува како негов херој, а уште поубаво е кога сте свесни дека создавате за единствената искрена публика. Кога прв пат се соочив со сево ова, сфатив дека сум го направила вистинскиот избор, и дека не постои сомнеж да бидам горда и задоволна што сум дел од Театарот за деца и младинци. Ние актерите од овој театар ја имаме честа да го негуваме и гаиме детето во нас и да не дозволиме никогаш да порасне. Децата се нашата вечна инспирација!

Среќен роденден ТДМ

Емра Куртишова, актерка во ТДМ