25 МАРТ – РОДЕНДЕН НА ТДМ Актерите зборуваат за нашиот театар

Изабела Новотни, актерка во ТДМ

“Пред „даските што живот значат“ чукаат возбудливо детските срца, во полумракот светат најсапоцените очи на светот. На нашата љубов, одговараат со љубов. Ние актерите црпиме од вашата сила и фантазија, учејќи како длабоко во себе и ние да останеме деца.Затоа да продолжиме понатаму и покрај сите пречки, да бидеме среќни и да се надеваме дека набргу силно ќе се гушкаме, ќе си поприкажеме, без маски и на кратко ќе се разделиме до новата средба, до следната претстава.Запомнете, во вашата искрена насмевка ја гледаме нашата иднина.„Каде што се децата, таму е и златното доба“

Нека ни е среќен 31.роденден на нашиот театар!”

Изабела Новотни, актерка во ТДМ