25 МАРТ – РОДЕНДЕН НА ТДМ Актерите зборуваат за нашиот театар

Драган Довлев, актер во ТДМ

? “Мојот прв ангажман во Театарот за деца и младинци се случи пролетта 1993 г., на сега веќе култната претстава “Спомени во ноќта” во режија на Боњо Лунгов. Во тој момент бев се уште студент на IV година на ФДУ и моите планови за идната кариера не беа поврзани со овој театар. Неколку месеци подоцна се вработив во ТДМ и станав член од едно мало семејство, кое познанството со проф. Лунгов го претвори во плодна театарска соработка и лично пријателство. Од денешна перспектива погледнато можам да кажам дека ми е чест што бев дел од првата генерација на ТДМ, генерацијата што го поплочи патот до успехот и го изгради реномето на овој театар кај нас и во странство. Театарот за деца и младинци ме дооформи како личност и ми овозможи да се реализирам како актер.

Среќен 31-ви роденден, да живее ТДМ!”

Драган Довлев, актер во ТДМ