25 МАРТ – РОДЕНДЕН НА ТДМ Актерите зборуваат за нашиот театар

Мики Анчевски, актер во ТДМ

“Некако отсекогаш знаев дека ТДМ е вистинското место за мене. И не згрешив. Место во кое можете да бидете крал, принц, гавран, лав…да играте со тигар и слон во вистинска големина или да раскажете на публиката за страшниот погром во Полска за време на Втората светска војна. Од првата средба со ТДМ и првата претстава што ја изгледав таму (“Василиса прекрасна”), преку мојата аудиција за вработување (моето прво стапнување на таа сцена), до ден денешен, ми се потврдува она што го пишав на почетокот. ТДМ е место во кое ги следиме и учиме децата на нивниот пат да станат возрасни, а од друга страна го будиме детето во возрасните.Не дозволувајте детето во вас да згасне.

Среќен роденден ТДМ!”

Мики Анчевски, актер во ТДМ