Почина актерот Луран Ахмети

Луран Ахмети Албански театар – Скопје Македонија

Завршил на ФДУ во Скопје.

Веста за заминуванје на близок од овој свет,понекогаш толку те погодува што, од тага и болка која ја чуствуваш,занемуваш.
Драг мој Луран,твојата човечност и уметничкото богатство кое го поседуваше, ги заслужува нај убавите зборови што може за една личност-уметник воопшто да се кажат.
За сите şто те знаевме,а нароçито за твоите најблиски,твоето предвремено заминиванје е голема тага и жал.
Нека Севишниот те чува и ширум ти ги отвори рајските порти.

Луран,Луран,Луран.

Нa нaшиoт Лурaн Ахмети…Бидејќи сo тебе Лурaне дрaг, кaкo дa си зaминувa мoјaтa млaдoст и рaдoст и друштвo. И јaс немaм збoрoви сaмo тaгa, пријaтеле… Oвaa фoтoгрaфијa, бидејќи вaкa ќе те пoмнaм, сo Ертaн секoгaш. Нaјдoбри пријaтели, нaјдoбри глумци штo ги рoдилo мaкедoнскoтo небo…* Лурaн, друже- глумевме вo истa серијa, ќе те пoмнaм сo криглaтa пивo вo чaршијa, пo среќaтa зa твoетo дете, a и кaкo брaт нa Линдитa. Пoчивaј вo мир скoпскo нaше дете. Би сaкaлa oвa дa не е вистинa! Мнoгу сум тaжнa!?

Николина Василевска

Во театарот и филмот имаше значаји улоги;

Долината на стапицата волци (2015-2016)
Мутлу Ол Јетер (2015)
Величествениот век (2013)
Син Јаз-Балкан 1912 (2012)
Елведа Румели (2007-2009)
Балканска свадба (2009)
Пролетни полиња (2009)
Нашата единствена (2011)
Реис (2011)
Каракол – Херкес Адалет Остер (2011)