Последен поздрав од неговите колеги

Игор Џамбазов со емотивен статус на Фејсбук се прости од својот пријател Љупчо Тодоровски. Популарниот Упа почина од корона.

Ни поздрав, ни порака, ни средба, ништо…барем да ми се јавеше, и во твој стил да ми кажеше: “шо праиш бе детиште?”. И ти беше едно големо дете, поголемо дури и од мене. А серијата? А филмот?-напиша Џамбазов.

Отворена Сцена Театар Чекори

Љупчо Тодоровски – Упа, поранешен член кој оставил неизбришлива трага во историјата на Театар „Чекори“.

„Имав 19 години кога мислев дека театарот е најважната работа на светот, дека животот без театар нема смисла, дека е поважен и од животот, и кога со божјо провидение за прв пат влегов во едно долгнавесто, слабо осветлено сопче во Домот на културата на градежни работници „Кочо Рацин“, или Градежните како што вообичаено ги нарекувавме. И тогаш почна сè. Почнав да живеам живот исполнет со театар. Почнав да живеам исполнет до крај. Тоа е како кога сте многу, многу искрено вљубени и ништо друго не ви е важно, кога копнеете за секој миг поминат со саканиот. Живеев во транс, со просечна температура од 38,5. Ако за нешто во својот живот можам да кажам дека поминало како миг, тоа се оние три и пол години во Чекори. “

Упа, почивај во мир!

Erdoğan Maksut

 Драг колега и пријателе Љипчо Тодоровски Упа, немам зборови да го искажам моето неверување за ова што сега го доживувам по повод твоето заминување од сцената на земниот живот. Драг мој колега, пријателе, се надевам дека таму каде што се упати ќе најдеш многу подобро тло да создаваш а ние кои што сеуште сме на сцената наречена живот ќе се сеќаваме на твојата пред сѐ искрена и топла душа, душа на уметник актер кој секогаш 100% се даваше и гореше за тоа што го создаваше.. Светол ти пат, поздрави ги сите наши колеги кои заминаа на небесната сцена и кажи им дека ниту тебе ниту нив не ги забораваме, секогаш сте во нашите срца и мисли… Сочуство до семејството, фамилијата, колегите…Почивај во мир… Светол ти пат… Почивај во мир