Премиера утре „Диши“ Драмски театар

(Бели дробови)

Од Данкан Мекмилан

29.12.2020 година

Режија: Димче Николовски – Димсата

Превод: Бојан Бошковски

Сценографија: Илија Николовски

Костимографија: Раде Василев

Улоги:

Јасмина Василева

Димитрија Доксевски

Инспициент: Жарко Намичев

Суфлер: Жаклина Цветковска

Тон – мајстор: Диме Илиоски

Светло – мајстор: Дејан Блажевски

Премиера: 29.12.2020 година

Кон претставата:

„Диши“ е прекрасен предизвик кој не дозволува да му се доближиш без сериозно истражување на повеќе области при сценската реализација. Секое истражување мора во себе да содржи и преиспитување. Диши како да живее низ преиспитување.

Прекрасен процес, супер соработници, едноставно уживање. Се надевам дека и публиката ќе почувствува барем еден дел од тоа наше уживање.

Димсата