ПРЕМИЕРА” ПОСЛЕДНАТА ЛЕНТА НА КРАП ” СЕМЈУЕЛ БЕКЕТ

РЕЖИЈА И ВО УЛОГАТА НА КРАП ЃОРЃИ ЈОЛЕВСКИ

30 ДЕКЕМВРИ (СРЕДА) 2020 12 ЧАСОТ MHT

” ПОСЛЕДНАТА ЛЕНТА НА КРАП “
СЕМЈУЕЛ БЕКЕТ
РЕЖИЈА И ВО УЛОГАТА НА КРАП
ЃОРЃИ ЈОЛЕВСКИ

МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР МАЛА СЦЕНА

На 30 декември на малата сцена во МНТ со почеток во 12:00 премиерно ќе биде одиграна монодрамата „Последната лента на Крап“ од Семјуел Бекет, а во изведба и режија на првенецот на Македонскиот народен театар, Ѓорѓи Јолевски.

Претставата е ко-продукциски проект помеѓу Македонскиот народен театар и Перипетија продукција од Скопје. Продуцент е Ѓорѓи Јолевски, а извршен продуцент е Никола Кимовски.Преводот на текстот од англиски на македонски јазик го направи драматургот Владимир Јанчевски. Сценографското решение, дизајнот на плакатот и програмскиот каталог се на Сергеј Светозарев, костимографијата е на Ивана Каранфиловска – Угуровска.На светло дизајнот работеше Дарко Младеновски во соработка со светло – операторот Игор Митревски, а на дизајнот за тон – Ненад Трпеноски.

Фото: Тамара МалкоскаПРЕТСТАВАТА Е РАБОТЕНА И СЕ ИЗВЕДУВА СО СИТЕ ПРОТОКОЛИ ЗА ЗАШТИТА ПРОТИВ ПАНДЕМИЈАТА!!!