СРЕЌЕН 30. роденден ТЕАТАР ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ „Сон што трае“

„Сон што трае“

На денешен ден (25 март 1990), со претставата ЧУДОВИШТАТА ОД НАШИОТ ГРАД, почнa со работа единствениот специјализиран професионален театар посветен на детската театарска продукција.
Три децении исполнети со многубројни детски насмевки, рекордни изведби на претстави, награди и меѓународни признанија.
По повод 30 годишниот јубилеј создадовме МОНОГРАФИЈА, во која е сумиран три деценискиот развој на нашиот театар.
Монографијата, заедно со останатите активности по повод роденденот, разбирливо ќе бидат поместени за друга прилика, во која заедно со нашата публика ќе се радуваме.