Премиера утре во ТДМ Скопје: “ЕДВАРД РАЦЕ НОЖИЦИ” / МЛАДИНСКА ПРЕТСТАВА

ЕДВАРД РАЦЕ НОЖИЦИ, во режија на Нела Витошевиќ е новата МЛАДИНСКА ПРЕТСТАВА на репертоарот на ТДМ.
Премиерната избедба е на 22. октомври од 20 часот на сцената на ТДМ.
Претставата е наменета за публика од 14+ години.

Играат:

Бојан Кирковски

Наташа Петровиќ

Симона Спировска

Ненад Митевски

Емра Куртишова

Ана Левајковиќ Бошков

Катарина Илиевска Силјановска

Изабела Новотни

Петар Стојанов

Ангела Димитрова

Ивана Павлаковиќ

Никола Наковски

Исмет Шабановиќ

Драматизација:

Нела Витошевиќ и Ивана Ангеловска

Сценографија:

Костантин Трпеноски

Костимографија:

Роза Трајческа Ристовска

Композитор:

Огнен Анастасовски


Првата реприза е на 30 октомври 2019 од 20 часот.
Ве очекуваме.