Премиера “Август во округот Осејџ” 30.07.2019г. НУ Народен театар – Битола

“Август во округот Осејџ”
од Трејси Летс
превод: Оливера Павловиќ

Режисер: Драгана Милошевски – Попова
Драматург: Билјана Крајчевска
Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Андреј Папаз Ѓоргиевски
Композитор: Маријан Неќак
Асистент на режија: Јован Ристовски
Светло мајстор: Горан Петровски
Тон мајстор: Александар Димовски

Улоги:
БЕВЕРЛИ ВЕСТОН – Борис Чоревски
ВАЈОЛЕТ ВЕСТОН – Елена Моше
БАРБАРА ФОРДАМ – Јулијана Мирчевска
БИЛ ФОРДАМ –Петар Горко
ЏИН ФОРДАМ – Ангела Димитровска
АЈВИ ВЕСТОН – Викторија Степановаска – Јанкуловска
КАРЕН ВЕСТОН – Катерина Аневска- Дранговска
МЕТИ ФЕЈ ЕЈКЕН – Валентина Грамосли
ЧАРЛИ ЕЈКЕН – Петар Мирчевски
МАЛИОТ ЧАРЛС ЕЈКЕН – Марјан Ѓорѓиевски
ЏОНА МОНЕВАТА – Марија Стефановска
СТИВ ХАЈДЕБРЕХТ –Николче Пројчевски
ШЕРИФОТ ДИОН ГИЛБО – Васко Мавровски

Инспициент: Димитар Михајловски
Суфлер: Гордана Михајловска 
Шминка и фризура: Сашо Мартиновски
Фотограф: Александар Буневски

Премиера: 30.07.2019г. НУ Народен театар – Битола