Фестивал „Војдан Чернодрински“: Награди за животно дело на Владимир Милчин и Бајруш Мјаку

“… Прилеп бил град на моето детство. Бос го имам шетано по браздите, на Селечка, на Маркукуле… Го паметам Прилеп како что веројатно поввеќето овде во салата, не го паметат и секогаш кога ќе дојдам сум посебно возбуден.„

Владимир Милчин

“ Сега кога мислам, кадде ли поминаа овие 45 гоодини на сцената, на тоаколку пати сме играле на оваа сцена, колку пати сме биле аградени, си велам, можеби ќе заборавиме. Само драга публко, нема да го заборавам, вашиот искрен аплауз „

Бајруш Мјаку