Промоција “ ВО ЧЕТИРИ ОЧИ 2 “ Феникс / Саем на книга Скопје

9 Мај 2019 год / Саем на книга / ВИП арена Борис Трајковси

Авторска експликација за збирката интервјуа “ ВО ЧЕТИРИ ОЧИ “

СО ОВА НАЈНОВО ПИСАНИЕ, НАРЕЧЕНО “ ВО ЧЕТИРИ ОЧИ “ САКАМ ДА ВИ ОВОЗМОЖАМ ЕДНА ИНТЕРАКЦИЈА, СО ИНТРОВЕРТНОСТА НА УМЕТНИКОТ, РАСПОСТИЛАЈЌИ ГО НЕГОВИОТ СВЕТОГЛЕД, ВО РАМКИТЕ НА АКТУЕЛНОТО НО И КАКО НАДМИНУВАЊЕ НА ГРАНИЦИТЕ, ПРЕКУ ИНОВАТИВНОСТАИ МАГИНАЦИЈАТА И ТВОРЕЧКИОТ ПОРИВ ПРЕКУК ОЈ НАН НЕКОЈ НАЧИН СЕ СОЗДАВА ИСТОРИЈАТА, НО И СЕ ГРАДИ ИДНИНАТА, ЗАТОА СО ОВИЕ 40 ИНТЕРВЈУА, РАЗГОВОРИ И НЕПОСРЕДНИ СРЕДБИ, САКАМ СИТЕ НИЕ КОИ ГО ЧЕВСТВУВАМЕ ТЕАТАРОТ ДА ОСТАВИМЕ ЕДЕН БЕЛЕГ, ТОКМУ ОВ ИМЕ НА ИСТОРИЈАТА, НО И ЗАВЕШТАНИЕ ЗА ИДНИАТА…
ОПФАЈЌАЈЌИ ГИ РЕЧИСИ СИТЕ СВЕТОГЛЕДИ НА ЕМИНТНИТЕ ТВОРЕЧКИ ИМИЊА КАЈ НАС, НО И ВО ПОБЛИСКОТО И ПОДАЛЕЧНО ОПКРУЖУВАЊЕ, СМЕТАМ ДЕКА ВО ЕДЕН МАЛ ДЕЛ ЌЕ МОЖАМ ДА ПРИДОНЕСАМ, ЗА ОТВОРАЊЕТО НА ГОЛЕМАТА ( НЕ САМО ) ТЕАТАРСКА СЛИКА. ЗАТОА БИ ИБЛ БЛАГОДАРЕН ДО КОЛКУ МИ ССЕ ОВОЗМОЖИ ОВИ ТЕАТАРСКИ СВЕТОГЛЕДИ ДА БИДАТ ОБЕЛЕОДЕНЕТИ.
СО ПОЧИТ АВТОРОТ

“ ВО ЧЕТИРИ ОЧИ 2“ Борче Грозданов
Посветена на сите оние кои ја прават поубава сцената во прашината на театрските штици.

Поздравна реч на проф.д-р Мито Спасевски