Кинегонда на Венко замина!

Писателот,поет и есеист Венко Андоновски напиша емотивни стихови со посвета на актерката Билјана Беличанец, која сношти се самоуби во својот дом во Скопје. Во нив, тој вели дека Билјана не умрела, туку само се лизнала. “Камена,а стаклена и дребна, ја нарече Беличанец Андоновски во песната.