Едмонд Сотир / актер

За себе сака да зборува и во трето лице.

За себе: Едмонд би рекол дека е; човек посветен на семејството и работата, млад но добар татко, добар сопруг кој се труди да биде уште подобар, семејството му е најголемото богатство, горд на своето потекло и својот род, патриот кој ја сака својата (разделена) земја и својот народ, човек кој повеќе дава одошто добива, лесно простува но многу тешко заборава, се што добил во животот го добил со многу труд, искрен и чесен, сака да има повеќе слободно време за да го поминува со синот.

ЗА ЉУБОВТА: За Едмонд, Љубовта, било таа кон жената, детето, семејството, татковината, професијата, или кон господа, е како многу убав и многу нежен чувствителен цвет, кој ако малку го извалкаш почнува да венее и не сме сигурни дали ќе се опорави дури и да и го посветиме целото внимание. Затоа Љубовта, треба да ја негуваме и чуваме најдобро што знаеме и умееме!

ЗА ЖИВОТОТ: Животот таков каков што ни е даден е убав, а даден ни е да го живееме со љубов и најдобро што можеме. Едмонд верува дека животот на секој поединец му е даден да го посвети пред се за доброто на семејството и Татковината!

ЗА ТЕАТАРОТ: Театарот е тој дел што го прави светот подобар, а животот поубав.

ЗА ДОБРОТО: Доброто е насекаде околу нас, смо треба да ги отвориме очите.

ЗА ЗЛОТО: А пред злото не треба да ги затвораме очите, треба да се спротиставиме и да го победиме.

ЗА (НЕ)ПРИЈАТЕЛИТЕ: непријателите нека се живи и здрави, секојдневно ми помагаат да бидам поумен и посилен, ним среќата им е нешто непознато.

А, ПРИЈАТЕЛИТЕ, да се живи, здрави и срекни.

ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ: Глумата во животот им ја оставам на непријателите. По тоа ги препознаваме.

ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: Сценаската прашина сакам да ме следи во животот.

ЗА КОЛЕГИТЕ: Ги почитувам сите, не според одиграните улоги, туку според човечките доблести што ги носат во себе, а највеќе оние што ги имаат во изобилие. Човек кој се смета за уметник мора да ги има.

ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: Со господ напред и поддршката од семејството и пријателите една по една ќе се потрудам да ги одиграм, тој список секојдневно расте но ОТЕЛО останува на врвот.

ЗА ИДЕЈАТА: Идејата е таа сила што не турка напред.

ЗА СОНОТ: Животот без сонот ја губи својата смисла, животот е живот додека живее сонот! Јас живеам дел од мојот сон.

ЗА ЈАВЕТО: Јавето е борба за остварување на сопствениот сон, таа борба никогаш не е лесна.

ЗА КРАЈ: За крај сакам да порачам: да сонуваме сонови а не кошмари, така ќе научиме да сакаме и ќе бидеме повеќе среќни и повеќе сака