Бубамара не лета надвор од Скопје!

Cакам да кажам: Дека вреќе кога давале збм на Театар за деца и младинци – Скопје. Искрено мислам дека повеќе имаше причина да добие “ Убавицата и Ѕверот“ во чест на 350 изведби и скоро 20 години од смртта на Игор Маџиров. Како и да е, не треба да се заборави. Љупка Џундева / Љубиша Георѓиевски и Салаетин Билал. Бубамарава никако да одлета, на подобри места, вредни и силни раце… Тие па тие!!! Има и друи млади актери кои многу повеќе се докажале ?. Поради тоа мислaм дека треба убаво да се размисли кога се даваат наградите.
А да не говорам за театрите надвор од Скопје кои исто така макотрпно работата и не се за потценивање! Само МНТ ли работи во оваа земја, не ми е јасно. Алоооо!!!

Кој ли тоа им суди на сите тие актери…

Гледачот