Во спомен на некрунисаниот цар Колозов

Од сегашни дни, допир до дамнината, до времето во кое творел Цепенков и до сите години пред тоа имавме токму преку овој човек! Бисери на народното творештво, срочени преку народниот говор и како изгледал Македонскиот човек во минатото, претставени во ликот на Колозов! Достојно ести редно да се потсетиме на последниот Македонски цар! Среќен роденден честити царе и штета што не поживеа подолго туку се прибра и ти кај големите, кај великаните. Нека ти е царство небесно! 
Горан и од сите твои Колозовци кои од најрани години ги задои со Македонската вредност, мисла и љубов! Твојот претопол лик како аманет секогаш ќе го носиме запечатен во нашите сеќавања. Твојот споменик е вечен!

ФБ статус на Горан Марковски