Годинава сезоната на македонските театри започна со „ Крал Иби “ – Премиера Драмски Театар Скопје

По мотив од „Крал Иби“ на Алфред Жари

Адаптација на текст и режисер: Васил Христов
Сценограф: Тодор Даевски и Васил Христов
Костимограф: Розе Трајчевска Ристовска
Дизајн на светло: Ѕвездан Миљковиќ
Изработка на видео материјал и фотограф: Душан Кардалевски
Дизајн на плакат: Денко Матевски

Игор Ангелов -Тато Иби
Биљана Драгиќевиќ Пројковска – Мама Иби
Зоран Љутков – Бордир
Сања Арсовска – Бугрелав
Филип Трајковиќ – Офелија
Софија Куновска – Кралицата
Предраг Павловски – Кралот
Јана Стојановска – Болеслав
Долорес Поповиќ – Ладислав
Катерина Шехтанска Лаковски – Вештерка I
Маја Вељковиќ Пановска – Вештерка II
Емилија Мицевска – Вештерка III
Тамара Ристовска – Народот
Игор Георгиев – Наратор

Инспициент: Жарко Намичев
Суфлер: Даница Илиева
Премиера: 30.12.2018 година