ДОМ НА КУЛТУРА КАВАДАРЦИ Е СО МИТЕ ГРОЗДАНОВ

 

Мите Грозданов (1943 – 2018), еден од доајените на македонското театарско актерство со децении беше соработник на Театарот при Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ Кавадарци. И како актер и како режисер на претстави кои успешно се играа на сцената на Домот и при бројните гостувања. Тој не беше само гостин во Кавадарци, не беше само соработник. Тој беше пред се пријател на кавадаречките актери, пријател на Домот на културата, пријател на Кавадарци и кавадаречката театарска публика, беше дел од нашите животи.
Збогум драг наш пријателе…