“ БУМЕРАНГ “ – првата театарска музичко драмска представа во Македонија

 

Зафир Хадџиманов со Гешоски. Бевме блиски другари. Ми беше татко на сцената на Драмски во БУМЕРАНГ на Томе Арсовски и Александар Џамбазов 1968/9…

Главни улоги игравме Анче Прличкова и јас. Инаку треба да се знае дека тоа беше првата театарска музичко драмска представа во Македонија, за која и скопските тапкароши продаваа карти!!!!!!!!!