НУ Турски Театар премиера “ АНА И ХАНА “

 

Претставата за младинци по мотиви на ДНЕВНИКОТ НА АНА ФРАНК  

 на  0811. 2018 г. ( четврток ) со почеток во 19.00 ч.

Драгана ГУНИН  режија 

СПОРЕД МОТИВИ НА „ ДНЕВНИКОТ НА АНА ФРАНК “

“ АНА И ХАНА “

Режија и адаптација: Драгана ГУНИН

Сценографија: Беди ИБРАХИМ

Костимографија: Елена ВАНГЕЛОВСКА

Музика: Ади ИМЕРИ

Кореографија: Александра КОЧОВСКА НАЧЕВА

Улогите ги толкуваат:

АНА ФРАНК – Емине ХАЛИЛ

ХАНА – Жале ОСМАНЛИ

ХИРА – Инес РАДОНЧИЌ

ПЕТЕР – Хакан ДАЦИ

г-ѓа ФРАНК – Фунда ИБРАХИМ

г-дин ФРАНК (Пим) – Един ЈАКУПОВИЌ

г-ѓа ВАН ДАН – Зиба РАДОНЧИЌ

г-дин ВАН ДАН – Ријад ТАХИР

ПОЛИЦАЕЦ – Наџије КЕЧ

——–

Испициент: Ердинч РУШИД

Суфлер: Нериман ШЕНЃУЛЕР

Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ, Шенхан ЗЕКИР