Елизабет Саган ја споделува својата љубов кон книгите со нејзините 90.000 следбеници

 

Вљубеничка во книгите ја претворила нејзината библиотека во уметност и резултатот е неверојатен

Некои луѓе сакаат да читаат книги за уметност, други уживаат да прават уметност од книги. Елизабет Саган ја споделува својата љубов кон книгите со нејзините 90.000 следбеници веќе неколку години, и никогаш не престанува да ги зачудува сите со своите креативни сценарија. Сѐ започнало со споделување на омилените книги и Инстаграм видеа, а со текот на времето фотографиите станувале посложени и креативни. Денес таа создава сложени и инспиративни уметнички дела од нејзината голема колекција на книги.

М. Петрески