Филип Ангеличин Жура ИСПИЦИЕНТ

 

Прашања прво лице

ПАНК,ФУДБАЛ И ТЕАТАР

 1. ЗА СЕБЕ: Панк, фудбал и театар

2 . ЗА ЉУБОВТА: Арена во која се среќаваат срцето, чувствата, апсурдот и болката

 1. ЗА ЖИВОТОТ: Живеј го со полн здив, не врти се зад себе, гледај дааалеку напред
 2. ЗА ТЕАТАРОТ: Паралелен свет, прибежиште од реалноста
 3. ЗА ДОБРОТО: Ќе победи
 4. ЗА ЗЛОТО: За жал сеприсутно насекаде
 5. ЗА УЛОГАТА НА ИСПИЦИЕНТОТ: Подеднакво важна ролја
 6. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ: Ја избегнувам кај себе, ја препознавам кај другите
 7. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА Препорачана од доктор
 8. ЗА АКТЕРИТЕ И ОДНОСОТ КОН ТВОЈАТА РАБОТА Знаат да почитуваат. Некои се вистинси пријатели
 9. ЗА РАБОТАТА ЗАД СЦЕНА Машинерија што не рѓосува, не знае да запре

12 . ЗА СОНОТ Сонувам во боја

 1. ЗА ЈАВЕТО Бегам накај сонот
 2. ЗА ВИНОТО: Еликсир без кој не се може
 3. ЗА СЕМЕЈСТВОТО: Најцврста карика, столб на здравото општество
 4. ЗА КРАЈ Како што вели Емброуз Бирс во Ѓаволовиот речник“: Политика е конфликт на интереси што се камуфлира во судир на принципи. Водење на јавните работи во лична корист. На политиката покажете и ја вратата надвор од театарот.      Народен Театар Охрид