MHT – „ЕДЕН МЕСЕЦ НА СЕЛО“

29.9 | ПРЕМИЕРА – „ЕДЕН МЕСЕЦ НА СЕЛО“ | 20:00

Автор: Иван Сергеевич Тургењев
Режисер: Паоло Маџели
Драматург: Жељка Удовичиќ

Превод: Катерина Коцевска
Асистент на режисерот: Дамјан Костовски
Сценограф: Лоренцо Банчи
Костимограф: Мануела Паладин
Композитор: Љупчо Константинов
Дизајнер на плакат: Зоран Кардула

Улоги:
АРКАДИЈ СЕРГЕЕВИЧ ИСЛАЕВ, богат земјопоседник ― Ѓорѓи Јолевски
НАТАЛИЈА ПЕТРОВНА, негова сопруга ― Сашка Димитровска
КОЉА, нивни син ― Лука Софрониевски/Димитар Илијевски/Александар Цветковски (дете) 
ВЕРА АЛЕКСАНДРОВНА, млада девојка, (штитеничка на семејството) ―Дарја Ризова
АНА СЕМЈОНОВНА ИСЛАЕВА, мајка на ИСЛАЕВ ― Катерина Коцевска
ЛИЗАВЕТА БОГДАНОВНА, воспитувачка, гувернанта на Коља ― Тина Трпкоска
ШАФ, Германец, домашен учител ― Александар Микиќ
МИХАИЛ АЛЕКСАНДРОВИЧ РАКИТИН, куќен пријател ― Никола Ристановски
АЛЕКСЕЈ НИКОЛАИЧ БЕЉАЕВ, студент, учител на Коља ― Стефан Спасов/Дамјан Цветановски
АФАНАСИЈ ИВАНОВИЧ БОЉШИНЦОВ, сосед ― Нино Леви
ИГНАТИЈ ИЉИЧ ШПИГЕЉСКИ, доктор ― Сашко Коцев
МАТВЕЈ, слуга ―Дамјан Цветановски/Стефан Спасов
КАТЈА, слугинка ―Ана Стојановска