МНТ – 29.9 | ПРЕМИЕРА – „ЕДЕН МЕСЕЦ НА СЕЛО“ Паоло Маџели

 

Премиерната изведба на претставата „Еден месец на село“.
Фотограф: Кире Галевски
29.9 | ПРЕМИЕРА – „ЕДЕН МЕСЕЦ НА СЕЛО“ | 20:00

2.10 | ПРВА РЕПРИЗА – 20:00

Автор: Иван Сергеевич Тургењев
Режисер: Паоло Маџели
Драматург: Жељка Удовичиќ

Превод: Катерина Коцевска
Сценограф: Лоренцо Банчи
Костимограф: Мануела Паладин
Композитор: Љупчо Константинов

Улоги:
Аркадиј Сергеич Ислаев, богат земјопоседник ― ЃОРЃИ ЈОЛЕВСКИ
Наталија Петровна, негова сопруга ― САШКА ДИМИТРОВСКА
Коља, нивни син ― ЛУКА СОФРОНИЕВСКИ / ДИМИТАР ИЛИЈЕВСКИ / АЛЕКСАНДАР ЦВЕТКОВСКИ (дете)
Вера Александровна, млада девојка (штитеничка на семејството) ― ДАРЈА РИЗОВА
Ана Семјонова Ислаева, мајка на Ислаев ― КАТЕРИНА КОЦЕВСКА
Лизавета Богдановна, воспитувачка, гувернанта на Коља ― ТИНА ТРПКОСКА
Шаф, Германец, домашен учител ― АЛЕКСАНДАР МИКИЌ
Михаил Александрич Ракитин, куќен пријател ― НИКОЛА РИСТАНОВСКИ
Алексеј Николаич Бељаев, студент, учител на Коља ― СТЕФАН СПАСОВ / ДАМЈАН ЦВЕТАНОВСКИ
Афанасиј Иванич Бољшинцов, сосед ― НИНО ЛЕВИ
Игнатиј Иљич Шпигељски, доктор ― САШКО КОЦЕВ
Матвеј, слуга ― ДАМЈАН ЦВЕТАНОВСКИ / СТЕФАН СПАСОВ
Катја, слугинка ― АНА СТОЈАНОВСКА

Асистент на режисерот: Дамјан Костовски
Асистент на сценографот: Џулија Барни
Асистент на костимографот: Илина Ангеловска
Дизајнер на плакат: Зоран Кардула
Графички дизајнер на програмка: Димитар Димитров
Лектор: Тодорка Балова
Инспициент: Вукица Александрова
Суфлер: Тања Ивановска
Фотограф: Кире Галевски
Светло – мајстор: Игор Ѓеоргиев
Светло – оператори: Дарко Младеновски и Горјан Темелкоски
Тон – мајстор: Александар Арсиќ
Тон – оператор: Александар Петровски
Пиротехничар: Методија Најдовски
Реквизитери: Снежана Грнчаревска и Боби Гелиќ
Гардеробери: Валентина Чонкова, Скендер Бериша, Светлана Апостолска
Шминкери и фризери: Бранка Пљачковска и Моника Грковска
Декоратери: Мартин Китановски, Влатко Бојчевски и Никола Николовски

Времетраење: 140 минути со пауза