ПРЕМИЕРА – „ЕДЕН МЕСЕЦ НА СЕЛО“ актерка

Во прво лице

“Направи добрина и фрли ја во море”

1. ЗА СЕБЕ: Секогаш повеќе

2 . ЗА ЉУБОВТА: Нема толкување,се доживува

3. ЗА ЖИВОТОТ: Зграпчи го

4. ЗА ТЕАТАРОТ: Постојам, дишам, ме има

5. ЗА ДОБРОТО: “Направи добрина и фрли ја во море”

6. ЗА ЗЛОТО: зло си е зло

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ : гушење

– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Богатство

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ: е неизбежна.

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: без правосмукалка

10. ЗА КОЛЕГИТЕ: Моќ и сила

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: НАДЕЖ

12 . ЗА ИДЕЈАТА: ја имаш или ја немаш

13. ЗА СОНОТ: Зад камера

14. ЗА ЈАВЕТО: тогаш си буден

15. ЗА ВИНОТО: Престол

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО: Баклава

17. ЗА КРАЈ , Почеток

18 ЗА НАГРАДАТА НА МТФ “кога се сака се се може”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *