ТЕАТАРОТ НА 58 ОХРИДСКО ЛЕТО – 2018 год.

13.7.2018 Театарска претстава „Стаклена менажерија “

од Тенеси Вилијамс во режија на Софија Ристевска Петрушева
во продукција на Народен Театар – Охрид

– Центар за култура „Григор Прличев“

19.7.2018 Премиера на театарската претстава „ Мизантроп “

од Молиер во режија на Ана Вукотиќ
во продукција на Театар Комедија Скопје, Македонија

– Центар за култура „Григор Прличев“

22.7.2018 Театарска претстава „Смртта на Дантон “

од Георг Бихнер, во режија на Дино Мустафиќ
во продукија на НУ Албански Театар Скопје, Македонија

– Центар за култура „Григор Прличев“

26.7.2018 Театарска претстава „ТОБИ “

според текст на Флоријан Зденек
во режија на Драгослав Тодоровиќ
во продукција на Театар за деца и младинци
Скопје, Македонија

– Центар за култура „Григор Прличев“

29.7.2018 Театарска претстава „Странци “

од Филипо Болоња во режија на Нела Витошевиќ во продукција на НУ Драмски театар, Скопје – Центар за култура „Григор Прличев“

7.8.2018 Театарска претстава „ Девојчето со жиците “

од Марјан Неќак и Маја Хрговиќ
во режија на Марјан Неќак
копродукциски проект на СНГ Драма Љубљана и
Moving Music Theatre, Битола, Македонија

– Двор на ОУ „Св. Климент Охридски“

14.8.2018 Театарска претстава „ Во Агонија“

од Мирослав Крлежа,
авторски проект на: Нела Кочиш, Озрен Грабариќ
и Дарко Стазиќ во продукција на ПУК-Патувачки театар
и Сцена Рибњак – Младински центар Рибњак (Хрватска)

Предворје на црквата „Св. Софија“

20.8.2018 Свечено затворање на фестивалот „Охридско лето“ со театарската претстава

„ Илијада “

од Хомер во режија на Јернеј Лоренци
копродукциски проект на Словенечки Народен Театар–СНГ Драма Љубљана, Цанкариев Дом и Градски Театар

– Антички Театар