Доделени наградите на 53 Војдан Чернодрински – Прилеп

 

О Д Л У К А

ОЦЕНУВАЧКАТА КОМИСИЈА НА 53-ОТ МАКЕДОНСКИ ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ
;ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ; ПРИЛЕП, ВО СОСТАВ

ПРЕТСЕДАТЕЛ – МИМИ ТАНЕВСКА СРБИНОВСКА –
ЧЛЕНОВИТЕ –  ЈАСНА НОВАКОВ И ДРАГАН СПАСОВ ДАЦ ГИ
ДОДЕЛУВА СЛЕДНИТЕ НАГРАДИ:

1.НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ СЕ ДОДЕЛУВА НА НГАДЊИМ МЕХМЕТИ ОД ПРЕТСТАВАТА “ ЖЕНИТЕ “ВО ИЗВЕДБА НА АЛБАНСКИ ТЕАТАР
СКОПЈЕ

2.НАГАРАДА ЗА МУЗИКА СЕ ДОДЕЛУВА НА ГРУПАТА ФОЛТИН ВО
ПРЕТСТАВАТА “КЛЕТНИЦИ“ ВО ИЗВЕДБА НА ТЕАТАРОТ ВОЈДАН
ЧЕРНОДРИНСКИ ОД ПРИЛЕП

3.НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА СЕ ДОДЕЛУВА НА МАРИЈА ПУПУЧЕВСКА И БРАНКИЦА ЈОРДАНОВСКА ВО ПРЕТСТАВАТА “УЖЕГНАТОСТ“ НЕЗАВИСНА
ПРОДУКЦИЈА АРТОПИЈА СКОПЈЕ

4.НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА СЕ ДОДЕЛУВА НА ВАЛЕНТИН СВЕТОЗАРЕВ И НИКОЛА ТОРОМАНОВ ЗА ПРЕТСТАВАТА “НИЧИЈА ЗЕМЈА“ ВО ИЗВЕДБА НА
МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР СКОПЈЕ

5.НАГРАДА ЗА МЛАДА АКТЕРКА СЕ ДОДЕЛУВА НА ЕБРУ МУСЛИ ЗА
УЛОГАТА КОРДЕЛИЈА ВО ПРЕТСТАВАТА “КРАЛ ЛИР“ ВО ИЗВЕДБА НА
ТУРСКИОТ ТЕАТАР ОД СКОПЈЕ

6.НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР ;Трајко Чоревски; СЕ ДОДЕЛУВА НА АЛЕКСАНДАР МИХАЈЛОВСКИ ЗА УЛОГАТА НА НИНО ВО ПРЕТСТАВАТА “НИЧИЈА ЗЕМЈА“ ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР СКОПЈЕ

8.НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА СЕ ДОДЕЛУВА НА НАТАША
ПЕТРОВИЌ ВО ПРЕТСТАВАТА“ ЕДНАШ СВЕТ ИЗГРАДИВ“ ВО ИЗВЕДБА НА
ТЕАТАРОТ ЗА ДЕЦА И МЛАДИ СКОПЈЕ

9.  НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА ;Димче Трајковски; СЕ ДОДЕЛУВА НА ГОРАЗД ЦВЕТКОВСКИ ЗА УЛОГАТА НА РАМБО ВО ПРЕТСТАВАТА “НИЧИЈА ЗЕМЈА“ ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР СКОПЈЕ

10,   НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА СЕ ДОДЕЛУВА НА АНГЕЛА
НАУМОСКА ЗА УЛОГАТА НА ФАНТИН ВО ПРЕТСТАВАТА “КЛЕТНИЦИ“ ВО
ИЗВЕДБА НА ТЕАТАРОТ ВОЈДАН ЧЕРНОДРИСНКИ ПРИЛЕП

11.НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА СЕ ДОДЕЛУВА НА САШКО КОЦЕВ ЗА УЛОГАТА НА ЧИКИ ВО ПРЕТСТАВАТА “НИЧИЈА ЗЕМЈА“ ВО ИЗВЕДБА НА
МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР СКОПЈЕ

12. НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА СЕ
ДОДЕЛУВА НА ГОРЈАН МИЛОШЕВСКИ ЗА ДРАМАТИЗАЦИЈАТА НА РОМАНОТ
КЛЕТНИЦИ ОД ВИКТОР ИГО ВО ПРЕТСТАВТА “КЛЕТНИЦИ“ НА ТЕАТАРОТ ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ ПРИЛЕП

13.  СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕН АКТЕРСКИ ИЗРАЗ И ИНОВАТИВЕН ПРИСТАП КОН СВЕТСКАТА КЛАСИКА СЕ ДОДЕЛУВА НА ПРЕТСТАВАТА КРАЛ ЛИР ВО ИЗВЕДБА НА ТУРСКИОТ ТЕАТАР СКОПЈЕ

14.  НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА СЕ ДОДЕЛУВА НА ДИЕГО ДЕ БРЕА ЗА
ПРЕТСТАВАТА “КРАЛ ЛИР“ ВО ИЗВЕДБА НА ТУРСКИОТ ТЕАТАР СКОПЈЕ

15  НАГРАДАТА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА И СЕ ДОДЕЛУВА НА ПРЕТСТАВАТА “ КЛЕТНИЦИ “ ВО ИЗВЕДБА НА ТЕАТАРОТ ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ ПРИЛЕП

ПРИЛЕП 15 ЈУНИ 2018ГОД.