СО ПРЕТСТАВАТА „ЈЕДВАНОСИМСОБОАКАЛОМИСТОБО“ НА САРАЕВСКИОТ ВОЕН ТЕАТАР ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛОТ „ГОЛА  МЕСЕЧИНА“ 2018

 

ГОЛА МЕСЕЧИНА 2018

 

18.06. 2018 „Једваносимсобоакаломистобо“ од Нејра Бабиќ и Алеш Курт, режија: Алеш Курт – Сараевски воен театар САРТР, Босна и Херцеговина

19.06.2018 „Синиот Портокал“ од Џо Пенхол, режија: Александар Ивановски – Театар Џинот Велес

20.06.2018 „Госпоѓа Министерка“ од Бранислав Нушиќ, режија: Душан Јовановиќ – Народен театар Ниш, Србија

21.06.2018 „Умри машки“  од Алдо Николај, режија: Коле Ангеловски  –  Народен Театар Штип

22.06.2018 „Кидај из моје кухиње“ од Реј и Мајкл Куни, режија: Андреа Ада Лазиќ –  Шабачки театар, Србија

23.06.2018 „Дванаесеттата ноќ – спроти Водици“ од Вилијам Шекспир, режија: Дејан Дамјановски – Народен театар „Антон Панов“, Струмица

24.06.2018 20:00 ч.: „Тоби“ (претстава за деца) , режија и адаптација на текст: Драгослав Тодоровиќ – Театар за деца и младинци – Скопје

20:45 ч.: Прогласување на победниците на Фестивалот „Гола Месечина“ 2018

21:00 ч.: Стендап-комедија со Марјан Ѓорѓиевски