Младите битолчани”Чорбаџи Теодос” ја преработија во “Господин Теодос Мемето”

 

После долго време, мотивирани од желбата за промена на нашето утре, учениците на ОСМУ Д-р Јован Калаузи поддржани од професорот по Македонски јазик и литература Никола Трајковски, спремија театарска претстава која беше изведена во Народен Театар Битола. Драмата каде се обработуваа општествени теми и проблеми релевантни на денешницата. Во режија на ученичката Јована Ѓерасимоска претставата собра 110 млади луѓе во театарската сала кои беа позитовно изненадени и воодушевени.

Улогите беа донесеми од учениците Симона Коруновска, Александра Трајковска, Аница Атанасовска, Тина Стојаноска, Марио Вељановски, Љупка Цветкова, Магдалена Мајсторовска, Викторија Дејаноска, Благица Стојкоска, Ангела Петрова и Ангела Лозановска.

По успешната премиера учениците планираат да продолжат со успешмата работа во драмскиот клуб како и развојот на вештини потребни во светот.