Објавени лауреатите на 20. моно – фест “ Битола 2018 “

 

ГРАН ПРИ  наградата за комплетна претстава оваа година замина за Азербејџан – “ КОНТРАБАС “

Актерот Матеуш Новак – Полска ја понесе наградата за актерска игра во претставата “ ОДНАПРЕД И ОДНАЗАД “

 Публиката едногласно со аплаузи и оации ја потврдинаградат од нив за “ ЌИРО “ на актерот Тарик Филиповиќ