КАМКА Тоциновски актерка

 

Во прво лице

НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ СЕ НАЈУБАВИТЕ

1. ЗА СЕБЕ: Другите секогаш знаат повеќе за мене .

2 . ЗА ЉУБОВТА: Кучешката ми е поблиска .

3. ЗА ЖИВОТОТ: Никој не рекол дека е лесен .

4. ЗА ТЕАТАРОТ: Живот е.

5. ЗА ДОБРОТО: Не победува секогаш .

6. ЗА ЗЛОТО : Човечко е .

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ : Сакај го непријателот свој да те видам…

– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? : Еднаш еден човек ми кажа : во животот пријателите ќе ги изброиш на една рака , ако се повеке несто со тебе не е во ред .

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ : Тугја ми е.

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: Штом ти се налепи тешко да ја истресеш.

10. ЗА КОЛЕГИТЕ : Моите колеги се поинакви .

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: Тие се најубавите .

12 . ЗА ИДЕЈАТА : “ Идеите се незни кога се рагаат, а груби кога стареат “

13. ЗА СОНОТ : Сонот е слободен.

14. ЗА ЈАВЕТО : Често би сакала да е сон.

15. ЗА ВИНОТО: Од пијаниот и будалата бега .

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО : Еден за сите, сите за еден .

17. ЗА КРАЈ : Само како нов почеток.