Театар – Живот – професија

 

Да се живее мигот овде и сега, на сцена, со посветеност, интензитет, емотивна и енергетскска ангажираност, без да се штедиш, како во најбитните моменти во животот, непрестано да се трага по решенија кои се доволно добри за да ја заслужат сцената и да не ја потценат публиката, секојдневно да се обидуваш да ги рушиш поставените лимити, за да отидеш потаму, е работата која знае да те стави во најголемата бездна но и да ти приушти да чекорош по облаци и мориња, да леташ, да лебдиш, да паѓаш, да умираш и повторно да се раѓаш.
На сите оние кои го одбрале овој живот- професија, им го честитамсветскиот ден на театарот!!!

Роберт Ристов актер