ПРЕМИЕРА „ДУХ“ низ слики

24.04 | ПРЕМИЕРА „ДУХ“ низ слики | 20:00 

 

Автор: Дејан Дуковски

Рeжисер: Срѓан Јаниќијевиќ

Улоги: Мара – Гораст Цветковски Кирил, банкарот – Никола Ацески Никола, таткото на Марa – Емил Рубен Аспасија, мајката на Мара -Тања Кочовска Жанко, братот на Мара – Ивица Димитријевиќ Марија, жената на Мара – Тина Трпкоска Попот – Оливер Митковски Милена, ќерката на Мара – Матеа Јанковска Николај – Сашко Коцев Жозефина – Нина Деан Месарот – Јордан Симонов Волкот – Тони Михајловски Пијано: Надежда Рубен Гитара: Ивица Димитријевиќ

Извршен продуцент: Виктор Рубен Сценограф: Велимир Жерновски Костимограф: Лидија Георгиева Музика: Надежда Рубен, Срѓан Јаниќијевиќ и Ивица Димитријевиќ Дизајнер на звук и звучни ефекти: Илија Цветковски Дизајнер на светло: Илија Тарчуговски Инспициент: Никола Кимовски Фотограф: Кире Галевски Дизајнер на плакат: Зоран Кардула Суфлер: Тања Ивановска Раководител на работилници: Татјана Христоска Вајари: Ангел Петровски и Дарко Базерко Светло – мајстори: Дарко Младеновски, Игор Ѓеоргиев и Горјан Темелкоски Тон – мајстори: Симон Кипровски и Ненад Трпеноски Манипуланти на горен и долен погон: Трајче Тасевски и Васко Бојаџиски Видео оператор: Филип Петровски Графички дизајнер на програмка: Димитар Димитров Гардеробери: Валентина Чонкова, Скендер Бериша и Весна Ковачевска Реквизитери: Соња Крстевска и Лазо Миев Шминкери и фризери: Бранка Пљачковска и Моника Грковска Декоратери: Мартин Китановски, Срѓан Павловски, Саво Ивановски и Дејан Стамчевски

Во соработка со Контрапункт поддржано од Општина центар.