„Пиреј“ во Прилеп

Народниот Театар „Војдан Чернодрински“-Приел

Петок 27.4.2018 – 20.00 ч. Премиера на претставата „ПИРЕЈ“ од Петре М. Андреевски во режија на Љупчо Ѓоргиевски. Драматизацијата ја изработи Љупчо Ѓоргиевски во соработка со драматургот Ивана Нелковска.. Костимите ги изработи Андреј Ѓоргиевски, сценографија Валентин Светозарев музиката Димитар Андоновски. Во претставата учествува скоро целиот актерски ансамбл на театарот дополнет со гости и надоворешни учесници во истата…

Сабота 28.4.2018  – 20.00ч реприза

Повелете