ЕДИН Јакуповиќ, akтер

 

Во прво лице

ТЕАТАРОТ – МОЈА РЕЛИГИЈА

 1. ЗА СЕБЕ – најдобар, најубав, најпаметен, секоја мајка би посакала таков син.
 2. ЗА ЉУБОВТА уште си ми ти.
 3. ЗА ЖИВОТОТ учам од најдобриот.
 4. ЗА ТЕАТАРОТ моја религија.
 5. ЗА ДОБРОТО на крајот го победува злото.
 6. ЗА ЗЛОТО секогаш постои меѓу нас.
 7. . ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ? ги имам многу – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? ги имам многу.. повеќе..
 8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ лабораторија.
 9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА обожавам кога ја вдишувам.
 10. ЗА КОЛЕГИТЕ себични, злобни, арогантни, професионални.. без нив никогаш не се може.. ги обожавам!
 11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ /
 12. ЗА ИДЕЈАТА добра идеја, железни врати отвора.
 13. ЗА СОНОТ наречен желба..
 14. ЗА ЈАВЕТО сега и овде.
 15. ЗА ВИНОТО за тајните.
 16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО мојата најголема поддршка.
 17. ЗА КРАЈ секој крај има нов почеток..