МИЛАН Секулоски актер

 

Во прво лице

Расеан сонувач…

1. ЗА СЕБЕ – Расеан сонувач.

2 . ЗА ЉУБОВТА: Ништо без неа.

3. ЗА ЖИВОТОТ: Животиште-Чудо !

4. ЗА ТЕАТАРОТ: Неизлечива болест

5. ЗА ДОБРОТО: Само за добро да е (мислам дека беше стих од некоја песна)

6. ЗА ЗЛОТО: Без него не би го препознале доброто

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: Да се живи, здрави и подалеку од мене.

– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Исто како за непријателите, ама да се до мене.

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ : Нешто што никогаш не го научив

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: Малку се лепи на гласни жици, ама не е страшно.

10. ЗА КОЛЕГИТЕ: Без нив ништо.

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: Ќе си ги сонувам додека не дојдат на јаве

12 . ЗА ИДЕЈАТА: Добро е да се има идеја.

13. ЗА СОНОТ: Магијата на спиењето.

14. ЗА ЈАВЕТО: Подобар е сонот.

15. ЗА ВИНОТО: Топлина за душа и тело.

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО: Најголемата поддршка за моиете соништа.

17. ЗА КРАЈ: ФРЛЕТЕ ГИ СКАПИТЕ АЛИШТА !!!

Пофала на лудоста – Еразмо Ротердамски

Режија: Саша Нацевски

Во продукција на приватниот театар Чин 4 Сцена 5 со поддршка на НУЦК Марко Цепенков – Прилеп. Премиера крај на Март или почеток на Април