Елизабета Стефановска актерка

 

Во прво лице

Не знам ништо, учам секој ден

1. ЗА СЕБЕ – Луд Диоген,сеуште и секогаш ќе го барам Човекот како олицетворение на доброто .
2. ЗА ЉУБОВТА – Само една од сите е вистинска…Вечност, па макар и со превисока цена.
3. ЗА ЖИВОТОТ  – Не знам ништо, учам секој ден.
4. ЗА ТЕАТАРОТ – “Најди го тоа што го сакаш и дозволи му да те убие”…Можеби еден ден и ќе ме убие…”The show must go on”
5. ЗА ДОБРОТО – Се.
6. ЗА ЗЛОТО – “Секое зло за добро”…Но подобро да го нема…
7. . ЗА ПРИЈАТЕЛИТЕ Имам само пријатели, колку се, толку се, токму се. Си ги одгледувам
НЕПРИЈАТЕЛИТЕ -Таквите НЕ ПОСТОЈАТ.
8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ – Лоша школа, ужас!
9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА -Имуна сум  Кога не ја дишам, се разболувам !
10. ЗА КОЛИГИТЕ – Луѓе од крв и месо. Секогаш со разбирање, љубов и човечки однос кон сите нив…Така ме учеа мене. Оние што не мислат така…жал ми е за нив.
11.ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ – Ќе ги одиграм.
12. ЗА ИДЕЈАТА – Причина за причината и потаму
13. ЗА СОНОТ – Не е случаен .
14. ЗА ЈАВЕТО – Живот,тука и сега. Борба за реалноста да му се приближи на сонот.
15. ЗА ВИНОТО – Љубов. Нека е добро и нека е црвено.
16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО – Незаменливо и Свето .
17. ЗА КРАЈ –  Да не паламудиме многу. Животот и не е така краток. Има време за се, ама баш се…Фала му на Бога.