Жаклина Петровска,актерка

 

Во прво лице

ЗА ТЕАТАРОТ ЖИВЕАМ

 1. ЗА СЕБЕ: Многу сум добра во готвење ВКУСНА храна.

2 . ЗА ЉУБОВТА:  Единствено безусловната  нè прави вистински среќни.

 1. ЗА ЖИВОТОТ: Како што вели мојата пријателка Мерил Стрип, I want to feel my life while I’m in it.
 2. ЗА ТЕАТАРОТ: Живеам.
 3. ЗА ДОБРОТО: Wonder women уште од детство е мој симбол за добротоМила, сочувствителна, љубовна, мудра, и војник кој се бори за правда.
 4. ЗА ЗЛОТО: И такви херои постојат.
 5. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: Самата на себе сум си најголем непријател.

 – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?   Можам да се потпрам на неколку.  Кој знае какво добро имам направено во животов, штом сум ги заслужила.

 1. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ: Малина. Златна.
 2. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: Тоа е мојата магична прашина. Од неа ја добивам моќта.
 3. ЗА КОЛЕГИТЕ: Brake a leg!
 4. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: Знаат дека за добрите работи треба трпение. Затоа чекаат.

12 . ЗА ИДЕЈАТА: Скроз џабе ти е ако не ја реализираш.

 1. ЗА СОНОТ: Малку спијам, зашто сонот не работи сам, морам и јас нешто.
 2. ЗА ЈАВЕТО: Се држам цврсто за сè што сакам!
 3. ЗА ВИНОТО: Секогаш готвам со вино.
 4. ЗА СЕМЕЈСТВОТО: Моето сè!
 5. ЗА КРАЈ: Бакнеж.