„ГОСПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН“ на 21 февруари на малата сцена во МНТ

На 21 февруари на малата сцена во МНТ со почеток во 20 часот, премиерно ќе биде одиграна претставата „ГОСПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН“ што се поставува според истоимениот драмски текст од писателот САШО ДИМОСКИ

РЕЖИСЕР: НЕНАД ВИТАНОВ

УЛОГИ:
ДОРА МААР ― СОФИА НАСЕВСКА-ТРИФУНОВСКА
ОЛГА КОКЛОВА ― ИСКРА ВЕТЕРОВА
ФРАНСОАЗ ЖИЛО ― ГОРДАНА ЕНДРОВСКА
МАРИ-ТЕРЕЗ ВАЛТЕР ― АНА СТОЈАНОВСКА
ЕВА ГУЕЛ ― ЗВЕЗДАНА АНГЕЛОВСКА
ЛИКОВИ БЕЗ ВАЖНИ СВОЈСТВА ― ВАСИЛ ЗАФИРЧЕВ

СЦЕНОГРАФ: ФИЛИП ВИТАНОВ
КОСТИМОГРАФ: ТАЊА КОКЕВ
КОМПОЗИТОР: КАЛИОПИ БУКЛЕ
СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА: МАЈА КАРЕВСКИ
ПРОДУЦЕНТ: СИМОНА УГРИНОВСКА
ИНСПИЦИЕНТ: АЛЕКСАНДАР РАЈКОВСКИ
СВЕТЛО – МАЈСТОРИ: ИГОР ЃЕОРГИЕВ И ИГОР МИТРЕВСКИ
ТОН-МАЈСТОР: АЛЕКСАНДАР АРСИЌ
ВИДЕО ОПЕРАТОР: АЛЕКСАНДАР ТАСЕВСКИ
ФОТОГРАФ: КИРЕ ГАЛЕВСКИ
РАКОВОДИТЕЛ НА РАБОТИЛНИЦИ: ТАТЈАНА БЛАЖЕВСКА – ХРИСТОСКА
ВАЈАРИ: АНГЕЛЧО ПЕТРОВСКИ И ДАРКО БАЗЕРКО
ЛЕКТОР: ТОДОРКА БАЛОВА
СУФЛЕР: ЗОРИЦА БЛАГОЕВСКА
ГАРДЕРОБЕРИ: СВЕТЛАНА АПОСТОЛСКА И СКЕНДЕР БЕРИША
РЕКВИЗИТЕР: ЗЛАТАН БОЈКОВИЌ
ШМИНКЕРИ И ФРИЗЕРИ: БРАНКА ПЉАЧКОВСКА И МОНИКА ГРКОВСКА