Нова книга „Улица Диши длабоко“ – Игор Џамазов

 

Bи ја најавуваме промоцијата на новата книга на Игор Џамазов, „Улица Диши длабоко“. Овој пат големиот Џамбазов ќе го читаме во стихови, надополнети со анегдоти за секоја од неговите песни.

„Улица Диши длабоко“ е збирка од најпознатите песни напишани или изведени од Игор Џамбазов. Покрај незаборавните блуз-стихови, тука се и забавните описи за инспирацијата и процесот на нивното настанување, како и општествените (не)прилики, интимните исповеди и сите негови (не)згоди и пороци.

Промоцијата ќе се одржи во ресторанот „Вип база“ („3-та Македонска бригада“, во склоп на Американ колеџ), во среда, 27.12.2017 г., во 19 часот.