Маја Љутков актерка

 

Во прво лице

Театарот – Моја ментална хигиена!

1. ЗА СЕБЕ само суперлативи

2 . ЗА ЉУБОВТА:не можам без Љ.

3. ЗА ЖИВОТОТ:кога се занимаваме со својот живот е добро

4. ЗА ТЕАТАРОТ:моја ментална хигиена

5. ЗА ДОБРОТО….со добро се враќа

6. ЗА ЗЛОТО….за жал, се поприсутно,ама не му покажувам слабост

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ…не познавам такви – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Моето ОДБРАНО семејство

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ … ич не ме бива

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА…ја сакам….волшебна е!

10. ЗА КОЛЕГИТЕ со љубов и почит

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ..ако ги фатааааам…

12 . ЗА ИДЕЈАТА….секој со својата

13. ЗА СОНОТ….сонот ме одржува будна…..

14. ЗА ЈАВЕТО….предизвик кој треба да се издржи

15. ЗА ВИНОТО ….бело,розе,црвено….ох колку го сакам

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО….мое се

17. ЗА КРАЈ….не сакам крај….нема крај…..има нешто друго….нешто ново…почеток