Самоил Стојановски, актер

 

Во прво лице

No acting, PLEASE!

1. За себе: Истражувач од областа на дофатливоста на невозможното. Непомирлив правдољубец, напати вулгарен со именувањето на нештата со нивното вистинско име.

2. За љубовта: Ја имам и отповеќе. Ако. Не штети.

3. За животот: Играрија, во која интересно е кога нема да те фатат како кршиш правила.

4. За театарот: Играрија во која не смееш да ги кршиш правилата. Љубовница која знае кога си ја изневерил со евтина тезга. ЕЕГ на духовното и емоционалното.

5. За доброто: Добро е.

6. За злото: Го има, за да го препознаеме доброто.

7. За непријателите: Некој мора и тоа да биде.

8. За глумата во животот: No acting PLEASE!!!

9. За сценската прашина: Онаа како магичниот прав од најубавите приказни. (Каде ли го затурив спрејот против алергии?…)

10. За колегите: Безусловно се поврзувам.

11: За неодиграните улоги: Нека бидат трпеливи. Ако не стигнам јас да ги одиграм – има кој.

12. За идејата: Зборот идеја ме асоцира на Досетливиот Добромир. Со сијаличката над глава, со насмевка, ама со сФе!

13. За сонот: Најубавиот е оној со отворени очи.

14. За јавето: Расипувач на забави.

15. За виното: Сипи.

16. За семејството: Она што се случува во Вегас – останува во Вегас.

17. За инфантилноста: Кој ме викааA?

18. За крај: Знаете дека ова ќе оди и на Твитер. (Ќе бидат инвентивни коментарите.)